ÜRÜN VE HİZMETLER
Site Haritası
Üyelik Girişi

ANA SAYFA


     Kaju Fıstığı

   
Ürün Kodu : ysf044
Üretici : AY YILDIZ
Ürün Özellikleri
Normal fıstığa göre kalsiyum oranı yüksek birçok faydası var. Dilediğiniz kadar satın alabilirsiniz.
        Detaylar
 
 
Detaylar


KAJU:

Uzakdoğu Asya kökenli bir çeşit fıstıktır. Yer fıstığından farkı da yerde değil bir ağaçta yetişir. Ağaçtaki olgunlaşmış görünümü, kırmızı bir elmayı andırır. Sanki elma, sapından dala tutunmak yerine tam tersine yani çiçekli olan kısmından dala tutunmayı tercih etmiş gibidir ve sap olması gereken yerde isminden de anlaşılacağı gibi 'j' harfini hatta daha çok bir böbreği andıran şekliyle meyvenin çekirdeği bulunur. Bu çekirdek ise lezzetle yediğimiz fıstık kısmını oluşturur. Ve daha sonra fıstık meyveden ayrılarak toplanır.

İşte Kaju Fıstığının başlıca faydaları:

Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.

İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.

Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir.

İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur, şeker hastalığının gelişimini engeller, kansere karşı direnci arttırır.

İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler
gösterir. Afiyet olsun...




 

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam36
Toplam Ziyaret244904
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
TAKVİM