ÜRÜN VE HİZMETLER
Site Haritası
Üyelik Girişi

ANA SAYFA


     Kavrulmuş Badem

   
Ürün Kodu : ysf046
Üretici : AY YILDIZ
Ürün Özellikleri
Sağlık kaynağı. Günlük yarım çaybardağı Kalp dostu. Dilediğiniz kadar alabilirsiniz...
        Detaylar
 
 
Detaylar


KAVRULMUŞ BADEM:

Bademin sağlığa olan faydalarını farklı kaynaklar ve araştırma özetlerinden inceleyerek size geniş bir özet vermek istedim. Bademin sağlığa pek çok yararı var ama yine de mesajımız aynı ”ölçülü beslenin, sağlıklı yaşayın” yani miktar konusunda hassasiyeti unutmayın çünkü 20-25 adet badem 200 kalorilik enerji veriyor sağlık açısından faydalı olsa da her besin gibi bademin fazlası da yağ olarak depolanacak ve kilo almanıza katkı sağlayacaktır.

Vitamin mineral için iyi bir kaynaktır:

 Yeterli miktarda karbonhidrat, doymamış yağ, lif, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko, A, B, C ve E vitamini bulunur. Yarım çay bardağı badem günlük manganez ihtiyacının yüzde 45’ini, bakır ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar.

Hastalıklardan korur:

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki badem tüketimi koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaktadır. Badem LDL (kötü huylu) kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar için çifte koruma sağlar.

Araştırmalar, düzenli badem tüketenlerin total kolesterolde yüzde 4-12 oranında düşme olduğunu göstermiştir. Yarım çay bardağı badem 18 gram yağ içerir. Bunun 11 gramı kalp için faydalı olan doymamış yağlardan oluşmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir:

Badem iyi bir antioksidan olan, immün sistemi destekleyen E vitaminin ve manganezin iyi bir kaynağıdır. Badem ayrıca magnezyum, bakır, riboflavin (B2) ve fosforun da iyi kaynaklarındandır. Afiyet olsun…


 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam29
Toplam Ziyaret244548
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
TAKVİM