ÜRÜN VE HİZMETLER
Site Haritası
Üyelik Girişi

ANA SAYFA


     İç Fındık

   
Ürün Kodu : ysf048
Üretici : AY YILDIZ
Ürün Özellikleri
Fındık sağlık deposu. Yararları bitmez. Giresun yöresinin seçme fındıklarınının satışını yapıyoruz. Dilediğiniz kadar temin edebilirsiniz...
        Detaylar
 
 
Detaylar

KAVRULMUŞ İÇ FINDIK:


Fındık, % 70 yağ ve % 16 protein ve % 10 karbonhidrat bulunduran kıymetli bir meyvedir. İnsan sağlığı için çeşitli görev ve yararları olan yağ asitlerini ve yağ asitlerinin bileşimlerinin % 83’nü oluşturan oleik asiti içermektedir. Yüksek oranda oleik asit içeren fındık yağının yararları;

  • Kanda kötü kolesterolün yükselmesini önlemektedir.
  • Kolesterolü % 26 oranında azaltmaktadır.
  • Kan şekerini düzenlemektedir.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olup, kalp hastalıklarında koruyucu madde olan apoprotein A-1’i % 28 oranında artırmaktadır. Buna karşılık, riskli apoprotein B’yi de % 7.5 oranında azaltmaktadır.
  • % 12 oranında esansiyel bir yağ asidi olan linoleik asit ihtiva etmektedir. Vücut için gerekli olan bu asit vücutta yapılmayıp, gıdalarla alınmaktadır.
  • E vitamini bakımından çok zengindir. Bu vitamin, kalp ve diğer kasların sağlığı ve üreme sisteminin normal bir şekilde çalışması için gereklidir. Alyuvarların parçalanmasını önleyerek kansızlığa karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. E vitamini, kanser yapıcı etmenlerin oluşmasını önleyerek veya oluştuktan sonra bu hücreleri etkisiz hale getirerek vücudu kansere karşı korumaktadır.
  • Özellikle çocuklarda kemik ve diş oluşumu, yaşlılarda kemik erimesini geciktirme ve yavaşlatması bakımından önemli olan kalsiyum; kan yapımında görev alan demir, büyüme ve üreme hormonlarının gelişmesinde önemli rol oynayan çinko için ender gıdalardan birisidir. Romatizmanın tedavisinde ya da genel vücut zayıflığında faydalıdır. Sinir sisteminde sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gerekli olan potasyumca oldukça zengin bir meyvedir.
  • Fındık kabukları kaynatılarak içilirse balgam söktürür. Fındık böbrek ve sidik torbası iltihabına iyi gelir. Yine, idrar yolunda taş meydana geldiğinde ağrı kesici özelliği bulunmaktadır. Kalp çarpıntısını keser, bağırsakları kuvvetlendirir, böbrek yetersizliğine iyi gelir, idrar yanmasını önler. Cinsel gücü güçlendirir. Dimağı kuvvetlendirir. Gebe kalmaya yardım eder. Göz kapağı titremesini önler. Göz kirpiklerinin ve saç dökülmesini önler. Karaciğer hastalıklarında ve karaciğerin damarlarını açmak için faydalıdır. Kalın bağırsak iltihaplarına karşı faydalıdır. Nezle ve grip hastalarına iyi gelmektedir. Fındık kabuğu kaynatılır suyu içilirse de nezle ve gribe iyi gelir. Öksürüğe iyi gelir. Fındık kabuğu kaynatılır suyu içirilirse, yine öksürüğü keser. Sıtmalı hastalara faydalıdır. Zayıf kişilerin kilo almasında yararlıdır. Vesveseye yakalananlar şifa bulur. Zafiyete iyi gelir. Zehirlenmelerde veya zehire karşı faydalıdır.

Fındığın faydaları ve şifalı özellikleri saymakla bitmez. Dünyanın en büyük hekimleri bu eşsiz meyveyi çok övdüğü bildirilmektedir.

100 g yenebilir fındığın biyokimyasal özellikleri:

% 5.8 su, 0.90 mg Niacin B-Vit. 634 Kalori (kkal), 12.6 g Protein, 209 mg Ca, 62.4 g yağ, 337 mg P, 16.7 g Karbonhidratlar, 3.4 mg Fe, 2 mg Na, A Vit. (IU) 30, 0.48 mg Thiamin B1, 0.13 mg B2 Vit., 704 mg K, 2.6 g selüloz, 1.55 g kül.


 

 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret243664
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
TAKVİM